четверг, 8 февраля 2018 г.

Чингісхан

Коли Чингісхану було 20 років, він очолив похід проти племені, яке вбило його батька і помстився. Татарське військо було розгромлено, і Чингісхан приступив до винищування людей дуже незвичайним способом. Кожного татарина ставили поруч з возом і міряли його зріст в порівнянні з віссю колеса (яке перебувало на рівні 90 сантиметрів). Всім, хто був вище, відрубали голову. По суті, пощадили тільки дітей.
У 1211 році Чингісхан звернув погляд на сучасний Китай і напав на імперію Цзінь. Це здавалося необачним рішенням: в імперії Цзінь жило 53 мільйони чоловік, а монголів було всього один мільйон. Проте, Чингісхан переміг. Протягом трьох років монголи дійшли до стін Чжунду (нині Пекін). Міські стіни були 12 метрів заввишки і тяглися на 29 км навколо всього міста. Оскільки взяти їх приступом було неможливо, монголи вирішили осадити місто і взяти його змором.
До літа 1215 року в місті почав лютувати канібалізм і в кінці-кінців Чжунду здався. Монголи розграбували і спалили місто, вирізавши всіх мешканців. Кілька місяців по тому очевидець писав, що “з кісток убитих утворилися справжні білі гори, а земля була сальної від людського жиру”.

1 комментарий:

  1. Цікава і оригінальна назва блогу... Зразу видно, що автор широко обізнаний в історичних і геополітичних процесах...

    ОтветитьУдалить